Au fost lansate 48 de rachete antigrindină din Iași și Vrancea

194
Au fost lansate 48 de rachete antigrindină  din Iași și Vrancea - aufostlansate-1524666863.jpg

Articole de la același autor

Ca urmare a instabilității atmosferice severe înregistrată în ziua de 24 aprilie 2018, au fost activate punctele de lansare din cadrul Sistemului național antigrindină. Astfel, de la Iași s-a intervenit cu 42 rachete antigrindină pentru combaterea căderilor de grindină din zonele Maxut, Valea Racului, Ruginoasa, Hodora, Coarnele Caprei, Codăești și Averești. În aceeași zi, de la Vrancea s-au lansat 6 rachete pentru combaterea căderilor de grindină din zonele Varnița, Bolotești și Beciu.

Acestea sunt primele acțiuni de intervenții din sezonul 2018, pentru combatere a căderilor de grindină. În sezonul 2017, pe 7 mai, în județul Prahova, au fost lansate 7 rachete.

Toate acțiunile de combatere a căderilor de grindină prin intervenții active în atmosferă au avut efectul scontat, iar în zona protejată nu s-au înregistrat pagube.

În România, implementarea Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor a început în anul 2000. Scopul lui este de a asigura protecția culturilor agricole cu înaltă valoare economică (vii, livezi, sere, etc), precum și a comunităților rurale din zonele de intervenție, față de fenomenele meteorologice periculoase asociate schimbărilor climatice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 26 Aprilie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.9743 secunde