Atenție, porturi! Master planul portului Constanța va fi revizuit

432
Atenție, porturi! Master planul portului Constanța va fi revizuit - atentieporturimasterplanulportul-1596556295.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Europeană are un proiect ambițios: vrea ca până în anul 2050 să devină primul bloc din lume neutru din punct de vedere climatic. În acest scop vor fi realizate investiții semnificative, susținute de comunitatea europeană, sectoarele publice naționale și sectorul privat. Se estimează că volumul total de investiții va fi de minimum o mie de miliarde de euro.

Industria portuară europeană s-a înscris pe această direcție în urmă cu trei – patru ani. Astăzi nu doar se vorbește despre porturile verzi, ecologice, prietenoase față de mediu, dar există și proiecte puse în practică.

La rândul ei, industria portuară românească are obligația să pună în practică proiectul european. Pentru a afla ce preocupări are statul român în această privință, pe data de 1 iulie 2020, i-am adresat Ministerului Transporturilor următoarele întrebări:

1. Ce strategie are Ministerul Transporturilor privind transformarea portului Constanța și a celorlalte porturi românești în "porturi verzi" din punct de vedere energetic?

2. Intenționează Ministerul Transporturilor să reia proiectul privind construcția centralelor eoliene în portul Constanța?

Pe data de 4 august, Ministerul Transporturilor mi-a transmis următorul răspuns: Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța va demara, în cursul acestui an, procedurile pentru actualizarea și revizuirea master planului portului Constanța, din care va rezulta o strategie de dezvoltare în domeniul producerii de energii alternative, prietenoase cu mediul, conformă cu noile directive ale Uniunii Europene. Strategia va include un set de proiecte care vor contribui la implementarea politicii verzi a Comisiei Europene, privind dezvoltarea sustenabilă, combustibilii alternativi și alte surse de energie verde, reducerea emisiilor de CO2, energia fotovoltaică.

În plus, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța reanalizează oportunitatea construcției de centrale eoliene în portul Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0832 secunde