Atenție, marinari! ANR a introdus programarea online pentru personalul navigant

12497

Articole de la același autor

Începând cu data de 7 ianuarie 2020, Direcția personal navigant din cadrul Autorității Navale Române introduce sistemul de programare online în vederea efectuării operațiunilor legate de documentele personalului navigant maritim. Este vorba de următoarele servicii: 
- prelungirea duratei de valabilitate a carnetului de marinar, îmbarcare - debarcare, eliberarea foii matricole; 
- eliberarea brevetului, a certificatului de capacitate, a atestatului, a carnetului de marinar, a certificatului de conducător de ambarcațiune de agrement; 
- prelungirea duratei de valabilitate a brevetului, a certificatului de capacitate, a atestatului; 
- eliberarea atestatului special; 
- preschimbarea, duplicarea carnetului de marinar, brevetului, certificatului de capacitate, atestatului, atestatului special. 
Programarea online în vederea efectuării operațiunilor la ghișee se face pe pagina de internet, la adresa programari.rna.ro, de către persoana interesată. Nu se pot face programări prin email, fax sau telefonic.
Programarea este gratuită și netransmisibilă, iar înainte de completarea programării, solicitantul se asigură că deține toate actele necesare. Programarea se face prin bifarea unei singure categorii indiferent de numărul operațiunilor pe care le solicitați. 


Timpul alocat unei persoane/operațiune este de 15 minute. 


Neconcordanța dintre datele înscrise în formularul de programare (nume, prenume, CNP) și datele de identificare ale persoanei care se prezintă la depunerea cererii duce la anularea programării. 


Neprezentarea la data și ora programată, neconformitatea datelor din formularul de programare sau lipsa actelor necesare duc la anularea programării. 


Nu se fac programări pentru zilele nelucrătoare, stabilite sau anunțate ulterior prin acte normative, zile în care nu se desfășoară activitate de lucru cu publicul. 


Prin continuarea procedurii de programare online, solicitantul este de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal, în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 pentru protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE. După realizarea programării, solicitantul va primi automat un e-mail de confirmare a programării. 


Nu se fac programării online pentru eliberarea documentelor și înscrierea la examen în vederea obținerii brevetelor/certificatelor de capacitate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.526 secunde