Atenție, fermieri! Luna viitoare, începe depunerea cererilor unice de plată pentru anul 2020

181
Atenție, fermieri! Luna viitoare, începe depunerea cererilor unice de plată pentru anul 2020 - atentiefermieriinlunamartieincep-1581608084.jpg

Articole de la același autor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a demarat campania de informare a fermierilor privind depunerea cererii unice de plată în anul 2020, sub sloganul "APIA: din nou la drum alături de fermierii români! Depune cererea unică de plată în perioada 2 martie - 15 mai 2020!".

Fermierii vor depune la APIA o singură cerere, chiar dacă utilizează suprafețe de teren în diferite localități sau județe. România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, beneficiază de fonduri europene, prin aplicarea schemelor de plăți, măsurilor de sprijin, ajutoarelor naționale tranzitorii, ca mecanisme de susținere a producătorilor agricoli.

În campania 2020, completarea declarației de suprafață se realizează electronic, folosind aplicația IPA-Online la adresa: http://lpis.apia.org.ro/.

Finalizarea și închiderea cererii unice de plată în IPA-Online se face în prezența funcționarului APIA responsabil cu primirea cererii unice de plată, după verificarea acesteia și a mesajelor din controlul parcelelor digitizate și corectarea eventualelor probleme semnalate de către sistemul informatic.

Același principiu se aplică și pentru fermierii, crescători de animale, care vor completa cererea unică de plată - declarație sector zootehnic, împreună cu funcționarul APIA, în aplicația dedicată sectorului zootehnic.

Pentru a beneficia de sprijinul financiar, fermierii trebuie să depună anual, la APIA, cererea unică de plată și să îndeplinească condițiile de eligibilitate conform legislației comunitare și naționale în vigoare.

Pentru a beneficia de subvenții, solicitanții (indiferent că sunt persoane fizice sau juridice) trebuie să prezinte documentele privind utilizarea terenului conform art. 5 din Ordinul MADR nr. 619/2015, cu modificări și completări.

Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziția fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plată și trebuie să fie valabile la data depunerii cererii. Responsabilitatea privind legalitatea și valabilitatea documentelor aparține fermierului și autorității care a emis, atestat aceste documente, după caz. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 31 Ianuarie 2020
Stire din Economie : Campania de informare a fermierilor
Pagina a fost generata in 0.865 secunde