Atenție, fermieri! Începe campania de depunere a cererilor unice de plată

167
Atenție, fermieri! Începe campania de depunere a cererilor unice de plată - atentiefermieriincepecampaniaded-1583070412.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, începe campania de depunere a cererilor unice de plată pentru anul 2020. Acestea se vor depune la centrele județene sau locale ale APIA până la data de 15 mai 2020. Fermierii vor depune o singură cerere, chiar dacă utilizează suprafețe de teren în diferite localități sau județe.

Completarea declarației de suprafață se realizează electronic, folosind aplicația IPA-Online la adresa lpis.apia.org.ro. Finalizarea și închiderea cererii unice de plată în IPA-Online se face în prezența funcționarului APIA responsabil cu primirea cererii unice de plată, după verificarea acesteia și a mesajelor din controlul parcelelor digitizate și corectarea eventualelor probleme semnalate de către sistemul informatic.

Același principiu se aplică și pentru fermierii, crescători de animale, care vor completa cererea unică de plată - declarație sector zootehnic, împreună cu funcționarul APIA, în aplicația dedicată sectorului zootehnic.

Pentru a beneficia de subvenții, solicitanții (indiferent că sunt persoane fizice sau juridice) trebuie să prezinte documentele privind utilizarea terenului conform art. 5 din Ordinul MADR nr. 619/2015, cu modificări și completări. Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziția fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plată și trebuie să fie valabile la data depunerii cererii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 31 Ianuarie 2020
Stire din Economie : Campania de informare a fermierilor
Pagina a fost generata in 2.0994 secunde