Atenție: declarația unică se depune până la data de 31 iulie

de Ion TIȚA-CĂLIN Vineri, 12 Iulie 2019 108
Agenția Națională de Administrare Fiscală reamintește contribuabililor că termenul limită de depunere a declarației unice este 31 iulie 2019.

Prin acest formular se declară, după caz:

- impozitul pe veniturile realizate din România sau/și din străinătate, în anul 2018;

- impozitul pe venitul estimat a se realiza din România, în anul 2019 sau impozitul aferent normei de venit;

- venitul estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuții sociale pentru anul 2019 și, după caz, contribuțiile sociale datorate în anul fiscal 2018.

Declarația unică se poate depune prin serviciul spațiul privat virtual sau poate fi transmisă ANAF prin intermediul serviciului „depunere declarații”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza unui certificat digital calificat.

De asemenea, „declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice” se poate transmite și prin poștă sau se poate depune la sediul unităților fiscale.

Specialiștii ANAF oferă asistență telefonică, în domeniul fiscal sau IT, la numărul 0314039160, pentru completarea și depunerea declarației. În plus, contribuabilii beneficiază de asistență și la sediul unităților fiscale pentru completarea și depunerea online, utilizând calculatoarele puse la dispoziția contribuabililor special pentru acest scop.

Mai mult, structurile teritoriale ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală organizează, în întreaga țară, întâlniri cu contribuabilii, în cadrul cărora se prezintă tematici din domeniul fiscal, inclusiv tematici dedicate campaniei de depunere a declarației unice.

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Economie

ieri, ora 18:34

Ultima oră

Titlurile zilei