Atelier de lucru internațional privind proteinele vegetale

206
Atelier de lucru internațional privind proteinele vegetale - atelierdelucruinternationalprivi-1528886539.jpg

Articole de la același autor

La Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a derulat, în perioada 11 – 13 iunie 2018, atelierul de lucru cu experții statelor comunitare privind "Proteinele vegetale - practici agronomice și beneficii ecologice". Acțiunea a fost organizată la propunerea reprezentanților Direcției Generale pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din cadrul Comisiei Europene. În cadrul reuniunii au avut loc o sesiune plenară, trei grupuri de lucru și concluzii, precum și o vizită în teren, în județul Călărași.


Din partea MADR au fost prezenți ministrul Petre Daea, secretarii de stat Alexandru Potor și Daniel Botănoiu, precum și directori și experți din cadrul direcțiilor de specialitate, iar din partea Comisiei Europene au participat experți din cadrul departamentelor cu responsabilități în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, cercetării și mediului.


În contextul acțiunilor de elaborare a Planului pentru plantele proteice, ce va fi publicat la sfârșitul anului 2018, Comisia efectuează cercetări, studii și dezbateri, sintetizând opinii cu privire la situația actuală a sectorului proteinelor vegetale din UE.
Co–organizarea atelierului de lucru la București este deosebit de utilă în contextul pregătirii preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene în primul trimestru al anului 2019 și din perspectiva unui stat membru recunoscut pentru producțiile agricole.


În deschiderea atelierului de lucru, ministrul Petre Daea declarat: "Este fundamental pentru noi să construim mecanismele necesare de susținere a culturilor proteice pentru a ne asigura independența proteică la nivelul Uniunii Europene, mai ales că România are condiții excepționale pentru cultura plantelor proteice, în mod deosebit pentru soia." 


De asemenea, ministrul Petre Daea a declarat că este necesară susținerea cercetării în dezvoltarea culturilor proteice. În încheierea discursului său, ministrul Daea a subliniat că România este activă, responsabilă și onorată prin președinția de anul viitor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 13 Iunie 2018
Stire din Economie : Comerțul auto-moto a prins viteză
Miercuri, 13 Iunie 2018
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Pagina a fost generata in 1.1458 secunde