APIA eliberează adeverințe pentru fermierii care vor să obțină credite

165
APIA eliberează adeverințe pentru fermierii care vor să obțină credite - apiaelibereazaadeverinte-1438352835.jpg

Articole de la același autor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) eliberează adeverințe pentru beneficiarii Măsurii 215 - Plăți privind bunăstarea animalelor - păsări, care intenționează să acceseze credite pentru finanțarea activităților curente de la băncile care au încheiat convenții cu agenția.

Fondul de Garantare a Creditului Rural și Fondul Național de Garantare a Creditului pentru IMM-uri garantează creditele acordate de bănci fermierilor, în cadrul acestui tip de convenție.

Toate convențiile încheiate între APIA, bănci și Fondul de Garantare vor fi postate pe site-ul www.apia.org.ro.

Potrivit convențiilor și actele adiționale încheiate, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA va elibera adeverințe pentru beneficiarii, prin care confirmă faptul că solicitantul a depus cererea de plată. Suma înscrisă în adeverință reprezintă valoarea celor trei deconturi justificative depuse, din care va fi scăzută valoarea adeverinței (adeverințelor) emise anterior.

În cazul neeliberării niciuneia din adeverințele precizate, se poate elibera, la cererea solicitanților, o adeverință prin care se confirmă faptul că solicitantul a depus, în perioada 16 octombrie - 15 noiembrie 2014, cerere de plata și trei deconturi justificative aferente perioadei 16 octombrie 2014 - 15 iulie 2015, cu excepția beneficiarilor care au aplicat pentru efectiv mediu și care nu au obligația depunerii deconturilor justificative trimestriale. De asemenea, în adeverință se precizează dacă sancțiunile din anii de angajament anterior au fost recuperate până la data emiterii prezentei adeverințe.

Banca trebuie sa respecte nivelurile costurilor aferente acordării creditelor pentru beneficiarii plăților directe, astfel încât dobânda finală aplicată beneficiarului nu poate depăși ROBOR 6M + 4%, iar comisioanele aferente creditului să fie în limita de 1%. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4737 secunde