Apa potabilă, cel mai important aliment

414
Apa potabilă, cel mai important aliment - celmaiimportantaliment-1549564835.jpg

Articole de la același autor

"Cu peste 60% consum mondial, agricultura este sectorul economic cu cel mai mare consum de apă. De la începutul secolului XX, suprafața de teren cultivată în general, dar și cea irigată, în special, a crescut pentru a face față creșterii populației și a nevoilor alimentare. Consumul mondial de apă al agriculturii a crescut de șase ori până în 1975. Irigațiile, fie cele utilizate de civilizațiile egiptene și mesopotamiene, sau până în zilele noastre, beneficiază de tehnici noi. Prin tehnicile standard de irigare, între 30% și 60% din apa utilizată se evaporă, ea neajungând să fie încorporată în plantă. Apa potabilă este cel mai important "aliment", iată de ce trebuie să avem un respect profund față de aceasta, să ne gândim că milioanele de oameni ai planetei nu se pot bucura de această resursă inestimabilă, pe care noi o risipim", a declarat Daniel Botănoiu, secretar de stat la Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rural, în cadrul workshop-ului "Water and Agriculture - Investment Needs" (apa și agricultura – nevoi de investiții), organizat de Comisia Europeană și Ministerul Apelor și Pădurilor. Manifestarea a ajuns la cea de-a doua ediție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4342 secunde