Antifrauda a aplicat 692 de sancțiuni comercianților de legume și fructe

239
1
Antifrauda a aplicat 692 de sancțiuni comercianților de legume și fructe - antifrauda-1496161857.jpg

Articole de la același autor

Direcția Generală Antifraudă Fiscală derulează operațiunea CERES, pentru verificarea și monitorizarea, pe perioada verii, a centrelor comerciale și a altor spații (piețe, târguri etc) în cadrul cărora sunt comercializate, în sistem en-gros, mărfuri de tipul fructelor și legumelor proaspete.

În perioada 25 - 27 mai 2017 structurile antifraudă au desfășurat acțiuni de documentare și informare cu materiale informative pretipărite și, respectiv, acțiuni de control operativ la contribuabili din domeniile respective. Acestea au vizat, în principal, verificarea legalității activităților comerciale, verificarea provenienței legale a mărfurilor comercializate și a modului de fiscalizare a sumelor încasate.

În data de 25 mai 2017, la nivelul Direcției Generale Antifraudă Fiscală au fost efectuate acțiuni de documentare și informare cu materiale informative pretipărite, fiind vizate exclusiv magazinele și punctele de comercializare a fructelor și legumelor în sistem en-detail.

Astfel, un număr de 145 de inspectori antifraudă au distribuit materiale informative la un număr de 1.285 de contribuabili din 62 de localități de pe întreg teritoriul țării.

În ceea ce privește acțiunile de control, acestea s-au desfășurat la 466 de contribuabili, fiind stabilite sume în valoare totală de 2.971.586 lei (amenzi și confiscări), respectiv:

- s-au aplicat 692 sancțiuni contravenționale principale (483 amenzi și 209 avertismente), valoarea totală a amenzilor fiind de 2.808.946 lei;

- s-au confiscat sume (numerar), venituri ilicite și bunuri în valoare totală de 162.640 lei, din care:

- sume (numerar) în valoare de 72.887 lei;

- venituri ilicite în valoare de 25.158 lei;

- bunuri în valoare de 64.595 lei, reprezentând, în principal, 25.772 kg fructe și legume;

- s-a dispus suspendarea activității a 12 contribuabili (10 pentru nedotarea cu aparate de marcat electronice fiscale, 2 pentru neutilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale) .

Totodată, urmare acțiunilor de control a fost interzisă desfășurarea uneia dintre activitățile de comerț cu ridicata sau cu amănuntul în cazul a patru contribuabili care desfășurau simultan, în mod nelegal, aceste activități în aceeași suprafață de vânzare. 

Comentează știrea

stan
31 mai 2017
amenzi, amenzi...

Oameni buni, amenzile si confiscarile nu folosesc la nimic.... Trebuie umblat la cauza nu la efecte... Acesti oameni care sunt amendati, isi recupereaza aceste amenzi in cateva minute sau ore.... Este un fenomen care trebuie studiat si pus pe o directie normala.... Ce este atat de greu de priceput? Daca din 1300 controale s-au gasit 700 contraventii si infractiuni, este un fenomen domnilor de la antifrauda....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7059 secunde