Angajații "Radionav" Constanța vor câștiga, în medie, 2.932,02 lei pe lună

253
Angajații

Articole de la același autor

Ministerul Transporturilor a pus în dezbatere publică proiectul Hotărârii de guvern privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2018 al Companiei Naționale de Radiocomunicații Navale "Radionav" SA, din Constanța.


Cu un număr mediu de 62 de angajați, compania va trebui să realizeze venituri totale de 5.759.390 lei. Cheltuielile totale planificate se ridică la 5.759.390 lei, din care 2.317.390 lei, cu personalul. Profitul contabil planificat este de 0,0 lei. Câștigul mediu lunar salarial va fi de 2.932,02 lei. 


Constanța Radio, actuala Companie Națională de Comunicații Navale "Radionav", emite din 1936, anul în care stația de radio-coastă de la poarta nr. 4 a portului Constanța, construită de englezi, pentru România, a fost pusă în funcțiune.


De-a lungul timpului, Constanța Radio a trecut prin mai multe transformări. În 1999, la inițiativa lui Traian Băsescu, ministru al Transporturilor la acea dată, a fost adoptată Ordonanța de Guvern nr. 17, privind constituirea, organizarea și funcționarea serviciului public de radiocomunicații navale de apel, pericol și salvare. Aceasta prevede următoarele: 


"Activitatea de radiocomunicații navale de apel, pericol și salvare se constituie, se organizează și funcționează ca serviciu public de interes național și are ca scop ocrotirea și salvarea de vieți omenești pe mare. Serviciul public de radiocomunicații navale de apel, pericol și salvare se prestează fără percepere de taxe sau de tarife și constă în: 
a) îndeplinirea angajamentelor de trafic de radiocomunicații navale de apel, pericol și salvare care revin României în conformitate cu convențiile internaționale la care este parte;
b) ascultarea continuă pe frecvențele internaționale de apel și pericol;
c) transmiterea de semnale de alarmare, în caz de recepționare a unui mesaj de pericol;
d) alarmarea factorilor responsabili de la uscat, în caz de recepționare a unui semnal de pericol de la o navă;
e) transmiterea situației meteo;
f) transmiterea de avize pentru navigatori".


Conform actului normativ, realizarea acestui serviciu a fost încredințată Companiei Naționale de Radiocomunicații Navale "Radionav" - S.A. Constanța, pe o durată de 10 ani, cheltuielile pentru realizarea lui fiind asigurate de la bugetul de stat.
Prin Legea nr. 222 din 5 iunie 2009, Companiei Naționale "Radionav" i s-a încredințat, pentru alți 20 de ani, misiunea de a realiza respectivul serviciu public, pe care statul trebuie să-l susțină cu bani de la buget.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 05 Aprilie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Vineri, 16 Martie 2018
Stire din Economie : Condamnați-mă!
Pagina a fost generata in 0.4197 secunde