Amenzi de peste 19,72 milioane de lei pentru operatorii de electricitate și gaze

423
Amenzi de peste 19,72 milioane de lei pentru operatorii de electricitate și gaze - amenzi-1550528933.jpg

Articole de la același autor

În anul 2018, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energie (ANRE) a efectuat acțiuni de control, cu prioritate, la marii operatori din domeniul energiei electrice și gazelor naturale. Pentru abaterile constatate au fost aplicate amenzi în sumă totală de 19.721.935,15 lei.


La marii operatori din domeniul energiei electrice s-au efectuat 250 de acțiuni de control, încheindu-se 190 de procese-verbale de constatare și sancționare, aplicându-se 276 amenzi contravenționale în valoare de 4.008.000 lei.
Principalele sancțiuni s-au aplicat pentru: nerespectarea obligației producătorilor de energie electrică de a oferta public și nediscriminatoriu pe piața concurențială întreaga energie electrică disponibilă în anul 2017; încălcarea standardului de performanță pentru serviciul de distribuție; neîndeplinirea obligațiilor privind realizarea programelor de mentenanță și investiții de către operatorul de transport; nerespectarea obligațiilor privind schimbarea furnizorului de energie electrică de către clientul final.


La marii operatori din domeniul gazelor naturale s-au efectuat un număr de 357 de acțiuni de control care s-au încheiat cu 315 de procese-verbale de constatare și sancționare. S-au aplicat 312 amenzi contravenționale în valoare de 7.955.000 lei. 
Principalele sancțiuni s-au aplicat pentru: nerespectarea obligațiilor legale de către furnizori sau producători și de către operatorul de transport privind dezechilibrele fizice și comerciale; neîndeplinirea obligației furnizorilor privind constituirea stocului de gaze naturale; neîndeplinirea obligațiilor legale privind racordarea la rețelele de distribuție.
Sumele încasate din amenzile date de ANRE reprezintă venituri la bugetul de stat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3898 secunde