Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită la CCINA

268
Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită la CCINA - ambasadorul-1536853071.jpg

Articole de la același autor

Ion Dănuț Jugănaru - directorul general al Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, a primit, ieri, vizita oficială a ambasadorului Republicii Belarus la București, Andrei M.Grinkevich.

Acesta a menționat existența acordului între Guvernul României și cel al Republicii Belarus cu privire la cooperarea economică, care a instituit cadrul juridic pentru derularea activității Comisiei Interguvernamentale româno-belaruse privind colaborarea economică. Acordul oferă baza legală pentru dezvoltarea pe termen lung în industrie, transport, agricultură, construcții, energie, turism, IMM, știință și tehnologie.

Ambasadorul a subliniat avantajele economice ale Republicii Belarus în calitatea de membru la Uniunea Economică Euroasiatică - UEE, aceasta fiind o uniune economică situată în principal în nordul Eurasiei. Tratatul pentru fondarea UEE a fost semnat la 29 mai 2014 de către liderii statelor Belarus, Kazahstan și Rusia și a fost pus în aplicare de la 1 ianuarie 2015.

Oaspetele a menționat participarea firmelor din Belarus la Târgul internațional de agricultură INADGRA organizat de Romexpo București și despre întâlnirile bilaterale organizate cu această ocazie.

Discuțiile au continuat cu prezentarea detaliilor despre aspectele întâlnite de firmele constănțene, care doresc să-și înființeze firme în Republica Belarus. Cea mai bună oportunitate este oferită de Parcul Industrial China-Belarus "Great Stone", o zonă economică specială, creată în districtul Smolevichsky, la 25 de km de capitală, lângă aeroportul din Minsk. Suprafața totală a parcului este de 112 kmp, având toată infrastructura necesară și facilități fiscale de zonă liberă.

Au mai fost discutate aspecte legate de numărul în creștere al turiștilor din Republica Belarus, care au vizitat România, respectiv 73.000 turiști (2017) și despre regimul vizelor. Ion Dănuț Jugănaru a menționat analizarea posibilității de a introduce o cursă charter care să transporte turiștii din Belarus pe litoral românesc.

Directorul general al CCINA a prezentat principalele domenii în care-și desfășoară activitatea companiile din Constanța: port, industrie, turism, navigație, energie, agricultură, punând accent pe rolul important al portului Constanța în zona de Sud - Est a Europei și nu numai.

Un alt punct discutat în cadrul întâlnirii a fost despre rolul important pe care-l au, atât Camera de Comerț și Industrie a României, cât și întreg sistemul cameral, în ceea ce privește dezvoltarea relațiilor bilaterale între țara noastră și alte țări, dar și în ceea ce privește sprijinirea și susținerea mediului de afaceri din România.

Dănuț Jugănaru l-a invitat pe Andrei M.Grinkevich, alături de firme din Republica Belarus, la târgul Expoagroutil 2019, organizat de CCINA Constanța. Firmele din Belarus pot să participe în calitate de expozanți, cât și la un forum de afaceri, organizat cu această ocazie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 22 Iunie 2018
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Pagina a fost generata in 2.6313 secunde