A fost prelungită scutirea de taxe vamale și de TVA la importurile medicale

139

Articole de la același autor

Comisia Europeană a decis să prelungească, cu trei luni, scutirea temporară de taxe vamale și de TVA la importurile de dispozitive medicale și de echipamente de protecție sanitară din țări terțe. Durata scutirii este valabilă până la 31 octombrie 2020.

Decizia se explică prin faptul că numărul de cazuri de coronavirus din statele membre constituie încă un risc la adresa sănătății publice și că în statele membre sunt încă raportate deficite de dispozitive medicale.

"Trebuie să depunem toate eforturile pentru a ne asigura că dispozitivele medicale și echipamentele de protecție ajung la cei care au nevoie de ele. Din acest motiv, am decis să extindem cu trei luni scutirea de taxe vamale și de TVA la importurile de astfel de echipamente din țări terțe. Pe întreg teritoriul Europei, cadrele medicale au lucrat neobosit pentru a salva cât mai multe vieți și profit de această ocazie pentru a-mi exprima din nou respectul profund și recunoștința", a declarat comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni.

La 11 iunie 2020, Comisia a consultat toate statele membre, precum și Regatul Unit, cu privire la necesitatea extinderii scutirii, iar acestea au decis să o solicite. Decizia garantează că măsura se va aplica fără întrerupere până la 31 octombrie 2020. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 27 Iulie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Sâmbătă, 25 Iulie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Sâmbătă, 18 Iulie 2020
Stire din Economie : Veste bună pentru agricultori!
Pagina a fost generata in 3.6518 secunde