A fost lansat Ghidul programului de finanțare "România Start-Up Plus"

181
A fost lansat Ghidul programului de finanțare

Articole de la același autor

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a lansat, spre consultare publică, Ghidul programului "România Start-Up Plus", în valoare de 105 milioane euro din alocarea aferentă Programului Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020, având ca obiective stimularea antreprenoriatului și crearea de locuri de muncă.


Mecanismul de finanțare este următorul: în momentul semnării contractului cu administratorul schemei de antreprenoriat, viitorul antreprenor primește o subvenție în valoare de maximum 24.000 euro, reprezentând prima tranșă de finanțare. A doua tranșă de finanțare, în valoare de maximum 16.000 euro, va fi acordată dacă antreprenorul realizează venituri brute echivalente cu jumătate din valoarea primei tranșe.


Astfel, MFE a gândit un sistem de stimulare a start-up-urilor care realizează performanță în vânzări. "Acest mecanism de finanțare, în tranșe, reprezintă un pas către o finanțare mai inteligentă, adaptată realității economice. Sprijinul nu mai este doar un indicator numeric cantitativ, el devine un instrument de impulsionare a antreprenorilor care înregistrează rezultate în faza incipientă a afacerilor lor", a declarat Dan Barna, Secretar de Stat MFE.


Prin finanțarea proiectelor de antreprenoriat din Programul "România Start-Up Plus", Ministerul Fondurilor Europene are în vedere atingerea următoarelor obiective:
• peste 2.000 de locuri de muncă nou create;
• peste 1.500 noi întreprinderi mici și mijlocii finanțate;
• peste 10.000 de persoane formate în domeniul educației antreprenoriale.


Schema pentru start-up-uri poate fi derulată de Autoritățile Publice Locale, Camerele de Comerț, Furnizorii de servicii de Formare Profesională Continuă (FPC), universitățile și ONG-uri, care pot aplica pentru a fi administratori de schemă.


Accesul la finanțare al întreprinderilor din România este printre cele mai reduse din UE. Numai 2% din întreprinderile din România - față de 8%, media europeană - au accesat granturi sau credite subvenționate în 2015, conform sondajului SAFE al Comisiei Europene.


Propunerile și recomandările pe marginea ghidului "România Start-Up Plus" (RSUP) sunt așteptate până la data 25 iulie 2016, pe adresa: [email protected]. Proiectele pot fi depuse începând cu 15 august 2016. Calendarul poate fi consultat în fișierul atașat.
În acest moment, Autoritățile de Management coordonate de MFE primesc proiecte pentru 46,6% din fondurile structurale și de investiții, fiind lansate ghiduri pentru 12,9 miliarde de euro.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4449 secunde