A fost finalizat proiectul televiziunii digitale în România

186
A fost finalizat proiectul televiziunii digitale în România - afostfinalizatproiectulteleviziu-1593793682.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a anunțat finalizarea implementării proiectului televiziunii digitale în România.

Proiectul a constat în instalarea și punerea în funcțiune a 228 echipamente de emisie DVB-T2, în tot atâtea locații, pe tot teritoriul țării, cu puteri cuprinse între 10W și 5kW, împreună cu instalațiile și echipamentele lor conexe precum și a 161 noi sisteme radiante UHF pentru respectivele transmisii DVB-T2.

"Mă bucur să anunț implementarea acestui proiect și lansarea sa pentru telespectatorii din România. Vom oferi calitate în casele tuturor românilor, dar și o nouă perspectivă de dezvoltare pentru Televiziunea Română. Lista de canale va conține următoarele posturi de emisie ale Societății Române de Televiziune - SRTV: TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD, TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Iași, TVR Târgu Mureș, TVR Timișoara", a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

"După o perioadă de test de șase luni, în care transmisia canalelor SRTV va funcționa în paralel, atât digital cât și analog, transmisia analogică va fi întreruptă complet și frecvențele aferente acestora vor fi eliberate și puse la dispoziția ANCOM, pentru valorificarea lor ulterioară. Noi resurse pentru a crește bugetul de stat. Vom lansa curând și proiectul pentru Radio Digital", a adăugat Dragoș Preda, secretar de stat pentru comunicații electronice.

Acest proiect a fost realizat aproape integral pe tehnologiile celor doi mari producători mondiali din domeniu: GatesAir (SUA) și Rhode&Schwarz (Germania).

Prima țară din Europa care a început oficial transmisia DVB-T2 a fost Marea Britanie în anul 2012. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5525 secunde