A fost aprobată preluarea a trei magazine, din Constanța, de către Mega Image

482
A fost aprobată preluarea a trei magazine,  din Constanța, de către Mega Image - afostaprobatapreluarea-1537889655.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Mega Image SRL a preluat trei magazine ce aparțin companiei Adivin’95 SRL.

Mega Image, parte a Grupului Ahold Delhaize, activează în România, în cea mai mare parte, în sectorul comerțului cu amănuntul de bunuri de consum curent. Din magazinele Mega Image, fizice sau online, pot fi achiziționate atât produse de marcă, cât și produse de marcă proprie.

Cele trei magazine preluate de Mega Image de la Adivin ’95 sunt situate în Constanța și și-au desfășurat activitatea sub denumirea de "Supermarketul familiei tale".

Analiza Consiliului Concurenței a condus la concluzia că operațiunea nu pune problema unei afectări semnificative a concurenței, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante pe piețele relevante sau pe segmente ale acestora.

Anterior, Consiliul Concurenței a autorizat cu condiții mai multe tranzacții pe piața de retail alimentar după ce a analizat efectele pe care aceste tranzacții le pot avea pe piață. De exemplu, în cazul tranzacției prin care Mega Image urma să preia 20 de magazine Angst, autoritatea de concurență a constatat că în unele zone din București s-ar fi consolidat poziția puternică pe piață a Mega Image, cu efectul reducerii posibilităților de alegere ale consumatorilor. În urma intervenției Consiliului Concurenței, Mega Image a renunțat la achiziționarea magazinului Angst Perla și s-a angajat să cesioneze magazinele Angst Amzei și Angst Academiei și să nu se implice în activitățile cesionate decât după trecerea unei perioade semnificative de 10 ani. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Septembrie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Miercuri, 04 Aprilie 2018
Stire din Economie : Mozaic economic
Joi, 08 Februarie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.3794 secunde