8.715 start-up-uri, create prin scheme de antreprenoriat din fonduri europene

189
8.715 start-up-uri, create prin scheme de antreprenoriat din fonduri europene - 8715-1566492198.jpg

Articole recomandate

Prin programele Diaspora Start-up, România Start-up Plus și Start-Up Nation au fost create 8.715 de firme care au beneficiat de fonduri europene, a afirmat, ieri, ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, în cadrul unei conferințe de presă. 


"Am făcut o analiză pe ceea ce avem astăzi, august 2019, ca firme, start-up-uri nou create din bani europeni, din scheme de antreprenoriat din bani europeni. Am cumulat Diaspora Start-up cu România Start-up Plus și cu o componentă de proiecte care au făcut parte din Start-Up Nation, programul național, dar care au ajuns să fie rambursate sau decontate din bani europeni, e vorba de ediția 2017, și o să vă arătăm câteva cifre. Prima cifră: 8.715 start-up-uri create prin scheme de antreprenoriat din fonduri europene, în speță POCU, până astăzi", a declarat Roxana Mînzatu, citată de Agerpres. 


Ea a spus că situația este dinamică, în sensul că și în prezent se mai înființează start-up-uri cu fonduri europene. 
Conform datelor prezentate în cadrul conferinței, în 173 de firme realizate prin programul Start-up Plus s-a investit peste 482 milioane de euro, din care 346 milioane de euro reprezintă subvenții pentru înființarea start-up-urilor. În cazul Diaspora Start-up, au fost semnate 32 de contracte de finanțare în valoare de 75,35 milioane de euro, din care 38,2 milioane de euro sunt subvenții pentru înființare. Bancute asteptare Prin Start-up Nation au fost create 1.631 de firme care au solicitat rambursare prin POCU. 


Potrivit datelor centralizate, la nivel național, top 5 după domeniul de activitate în care activează cele mai multe start-up-uri este condus de cel al activităților recreative și distractive (cod CAEN 9329). Roxana Mînzatu a explicat că este vorba de locuri de joacă pentru copii, firme care închiriază echipamente de agrement sau companii care se ocupă de organizarea de evenimente recreative și distractive. Pe locul 2 în top se situează domeniul "întreținere și reparare autovehicule", pe locul 3 - activități fotografice, pe locul 4 - restaurantele și pe locul 5 - coafură și alte activități de înfrumusețare.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4431 secunde