431 rachete antigrindină au fost lansate în acest an

189
431 rachete antigrindină au fost lansate în acest an - 431racheteantigrindinaaufostlans-1590413439.jpg

Articole de la același autor

În România, sezonul de combatere a căderilor de grindină începe în data de 15 aprilie a fiecărui an și se finalizează în 15 octombrie, pentru toate unitățile din structura Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor (SNACP).

În sezonul de combatere 2020, SNACP va proteja o suprafață de aproximativ 1.500.000 ha, prin funcționarea unui număr de 65 de puncte de lansare aparținând unităților sale.

Distribuția acestora este următoarea:

- Unitatea Pilot de Combatere a Căderilor de Grindină (UPCCG) Prahova asigură protecția culturilor agricole în județele Prahova, Buzău, Teleorman și Olt;

- UPCCG Iași asigură protecția culturilor agricole din județele Iași și Vaslui;

- UPCCG Vrancea asigură protecția culturilor agricole în județele Vrancea și Galați;

- UPCCG Timiș asigură protecția culturilor agricole în județul Timiș;

- UPCCG Oltenia asigură protecția culturilor agricole în județele Olt, Dolj, Vâlcea, Mehedinți.

În acest sezon, în intervalul 15 aprilie - 21 mai, unitățile de combatere a căderilor de grindină din cadrul sistemului au lansat un număr de 431 rachete antigrindină din UCCG Prahova, Oltenia, Iași și Vrancea.

În România, intervențiile active în atmosferă pentru combaterea căderilor de grindină au început în anul 2000 și sunt gestionate prin intermediul Autorității pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor, instituție publică aflată în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Conform studiilor de fezabilitate care stau la baza dezvoltării sistemului, rentabilitatea investiției în servicii de protecție antigrindină prin tehnologia rachetelor antigrindină variază între 1:7 și 1:14 (pentru un leu investit, se salvează alți 7 lei, respectiv 14 lei). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4369 secunde