4.245 de câștigători la Loteria bonurilor fiscale

200
4.245  de câștigători la Loteria bonurilor fiscale - 4245decastigatori-1429113759.jpg

Articole de la același autor

Extragerea specială a Loteriei bonurilor fiscale, din data de 13 aprilie 2015, s-a dovedit a fi un test reușit și încurajator pentru campania de combatere a micii evaziuni.

Numărul mare de bilete câștigătoare depuse la structurile Agenției Naționale de Administrare Fiscală din întreaga țară demonstrează că populația, stimulată de ideea câștigului, a solicitat și a păstrat bonurile fiscale, contribuind astfel la reducerea evaziunii.

"Pe data de 14 aprilie (prima zi după extragere), la nivelul județului nostru, au fost depuse 115 bonuri fiscale câștigătoare, din care 67 bonuri, în municipiul Constanța. Pe 15 aprilie, la ora 12, numărul bonurilor depuse a ajuns la 164, la nivel de județ, din care 98 depuse în municipiul Constanța. La nivelul Regionalei Fiscale (la care sunt arondate județele Constanța, Tulcea, Galați, Brăila, Vrancea și Buzău), ieri, la ora 11, numărul bonurilor câștigătoare depuse urcase la 568" - a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Doinița Radu, șefa serviciului asistență contribuabili.

Marea majoritate a câștigătorilor din municipiul Constanța a depus câte un bon fiscal. Au fost și persoane care au prezentat două sau trei bonuri câștigătoare. În cazul unuia dintre câștigătorii cu trei bonuri, unul a fost respins întrucât înscrisurile nu erau lizibile, condiție impusă de actul normativ privind organizarea Loteriei.

La închiderea ediție, ANAF a anunțat că, până ieri, la ora 10, un număr de 4.245 de persoane a depus cereri de revendicare a premiului oferit de Loteria bonurilor fiscale. În acest caz, premiul aferent unui bon câștigător va coborî sub 235 de lei.

Trebuie spus că nu doar posesorii bonurilor norocoase au de câștigat, ci toți contribuabilii. Diminuarea evaziunii, obținută și cu sprijinul Loteriei bonurilor fiscale, reprezintă condiția principală pentru reducerea fiscalității.

După cum se cunoaște, la 1 iunie 2015, va avea loc cea mai amplă amputare a TVA, din istoria post-decembristă a României. La alimentele de bază, taxa va fi redusă de la 24% la 9%. Acesta este, în fapt, premiul cel mare al Loteriei bonurilor fiscale. De el va beneficia întreaga națiune. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5332 secunde