27 aprilie - termenul limită pentru depunerea declarației 112

289

Articole de la același autor

Obligațiile fiscale reprezentând impozitul pe venit și contribuțiile sociale aferente lunii martie, cu termen legal de depunere 25 aprilie 2020, vor fi declarate până la data de 27 aprilie 2020 inclusiv, prin completarea și depunerea formularului 112. Acesta se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanță și se poate descărca de pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Pentru declararea obligațiilor fiscale aferente lunii aprilie 2020, cu termen legal de depunere 25 mai 2020, este în curs de aprobare un nou model de formular 112, în care vor fi evidențiate reglementările legale aprobate în perioada stării de urgență.

Ministerul Finanțelor Publice precizează că termenul de plată și declarare a obligațiilor fiscale este data de 25, inclusiv, a lunii următoare celei în care se face plata din bugetul asigurărilor de șomaj.

Ca urmare, obligațiile fiscale aferente indemnizațiilor de șomaj tehnic acordate din bugetul asigurărilor pentru șomaj sau după caz din bugetul de stat, plătite prin intermediul angajatorilor, plătitorilor de venit, se declară și se plătesc prin declarația - formular 112 în conformitate cu aceste prevederi legale, respectiv, pentru sumele încasate de angajatori în luna aprilie - până la data de 25 mai.

Pentru asigurarea continuității stagiului de cotizare, s-a identificat soluția ca, în declarația 112 aferentă perioadei de raportare, să se completeze în anexa "Asigurat", pentru fiecare persoană care beneficiază de indemnizație, informațiile necesare stabilirii stagiului de cotizare pentru perioada de șomaj tehnic, pentru fiecare lună în care persoana a beneficiat de indemnizație.

De exemplu: un angajator a încasat în luna aprilie indemnizațiile pentru luna martie - în declarația 112 aferentă lunii aprilie, care se depune în mai, în anexa "Asigurat" pe care o completează pentru persoana aflată în șomaj tehnic va putea înscrie distinct de obligațiile lunii aprilie, CAS și CASS aferent lunii martie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 07 Aprilie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.5948 secunde