150 de muncitori sezonieri au plecat spre Germania

234
150 de muncitori sezonieri au plecat spre Germania - dd-1586435204.jpg

Articole recomandate

Primii 150 de muncitori români sezonieri care au plecat spre Germania, pe fondul pandemiei și închiderii granițelor, au decolat joi, de pe Aeroportul Internațional din Sibiu, cu destinația Dusseldorf, a declarat purtătoarea de cuvânt a aeroportului, Alexandra Păcurar, potrivit Agerpres.

"Avionul a decolat la ora 12.10 cu destinația Dusseldorf. Capacitatea maximă a aeronavei este 150 de locuri", a explicat Alexandra Păcurar. Potrivit sursei citate, în următoarele zece zile sunt estimate alte zece zboruri cu destinația Germania.

Muncitorii plecați de la Sibiu au aterizat deja în Germania, potrivit DPA. Angajații români sezonieri ajută la strângerea recoltei de primăvară, în ciuda închiderii granițelor din cauza pandemiei de coronavirus.

Se așteaptă ca muncitori din România, Polonia și Bulgaria să se numere printre cei de la bordul a două zboruri operate de Eurowings, divizia low-cost a companiei Lufthansa, către Düsseldorf și unul spre Berlin. Un zbor spre Karlsruhe în sud-vestul Germaniei este așteptat vineri. Nu au fost furnizate informații cu privire la numărul de muncitori care sosesc cu aceste zboruri. Ei urmează să ajute la recoltarea sparanghelului alb, o delicatețe de primăvară germană, precum și a altor culturi.

Guvernul german a ajuns la un acord săptămâna trecută pentru a primi 80.000 de muncitori sezonieri străini în condiții stricte, repartizați în mod egal în aprilie și mai, notează DPA. Până în prezent, au fost înregistrați 20.000 de muncitori agricoli pentru recoltat, a declarat o purtătoare de cuvânt a Eurowings la Köln.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5011 secunde