10% dintre microîntreprinderi sunt în pericol de dispariție

191
1
10% dintre microîntreprinderi  sunt în pericol de dispariție - 10lasutadin-1456939537.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România solicită Guvernului și Parlamentului să amâne, până la 1 ianuarie 2017, noul sistem de impozitare a clădirilor în care funcționează firme. Organizația își motivează solicitarea prin faptul că, înainte de aplicarea noului sistem de impozitare, nu s-a realizat testul IMM-urilor și studiul de impact economico-social (obligatoriu potrivit legii) și nici nu a fost consultat mediul de afaceri.

Potrivit Consiliului IMM-urilor, noile impozite au condus la creșterea semnificativă a sarcinii fiscale a IMM-urilor, la creșterea cheltuielilor birocratice cu valoarea onorariului pentru raportul de evaluare întocmit de un evaluator autorizat, din cinci în cinci.

Un studiu de caz realizat la o organizație arată că noul sistem de taxare a clădirilor a condus la creșterea indicelui de impozitare cu 36,06% până la 1942,43%.

Cel puțin 10% dintre microîntreprinderi urmează a se desființa ca urmare a creșterii costurilor de funcționare, fapt ce va genera pierderea a aproximativ 100.000 de locuri de muncă, avertizează Consiliul IMM-urilor. 

Comentează știrea

un supravietuitor,inca
3 martie 2016
noul cod de belire fiscala

Beneficiarii legii 118/1990 vor fi scutiti in continuare de plata impozitului pe casa in care locuiesc? Au inceput sa apara ambiguitati. Poate realizati un articol pe aceasta tema importanta.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Octombrie 2015
Stire din Economie : Veste bună pentru IMM-uri
Pagina a fost generata in 1.3148 secunde