Toți copiii de vârstă preșcolară mint?

149
Toți copiii de vârstă preșcolară mint? - prescolmint-1415977454.jpg

Articole recomandate

Atunci când vă dați seama pentru prima dată că micuțul dumneavostră a început să mintă, cel mai probabil veți fi foarte supărați, ca părinți și vă veți reproșa că nu l-ați educat așa cum ar fi trebuit. Specialiștii Copilul.ro sunt de părere că nu este cazul să vă auto-pedepsiți! De fapt, abia acum este momentul să-I predați copilului lecții despre comportamentul moral. Și asta, din cauză că, la vârsta preșcolară, copiii nu au încă acest simț al comportamentului moral, iar specialiștii au ajuns la concluzia că toți preșcolarii mint, mai mult sau mai puțin! 
 

Ce-i de făcut

Când confruntați copilul cu una dintre minciunile sale, prezentați-o ca pe o chestiune morală, de bine sau rău. Cele mai eficiente metode de reducere a minciunii este să îi explicați în mod clar și convingător de ce lipsa de onestitate este greșită. Învățați copilul de ce adevărul este important.


Nu uitați să-I explicați consecințele minciunii, iar dacă micuțul dumneavoastră minte destul de mult, nu veți mai ști când vă va spune ceva cu adevărat important și veridic. De aceea, ideal ar fi să-i citiți povești sau cărți care vorbesc despre minciuni și consecințele lor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Unde poate duce "îndoparea" copilului
Sâmbătă, 08 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Cum să pregătești trusoul bebelușului
Sâmbătă, 08 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Ce faceți dacă cel mic are o zi proastă
Sâmbătă, 23 August 2014
Stire din Life and Style : Ce faci dacă micuțul mănâncă mult
Pagina a fost generata in 3.5243 secunde