Tata, discriminat în abecedare

195
Tata, discriminat în abecedare - 1294660177abecedar00018090300013-1351436095.jpg

Alianța Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor - T.A.T.A. "recomandă" Ministerului Educației să țină cont de principiul egalității de gen în elaborarea manualelor școlare, potrivit unui anunț postat pe site-ul alianței, informează realitatea.net.


"Alianța T.A.T.A. a analizat cele patru abecedare autorizate de ministerul de profil și achiziționate din fonduri publice pentru "bobocii" din clasa I, acestea fiind manualele care predomină în școlile românești. Conținutul acestora este evident discriminatoriu la adresa tatălui. Cuvântul "mama" (mămică, maică ș.a.) are în total 117 apariții pe 65 de pagini ale celor patru manuale, în timp ce "tata" (tătic ș.a.) figurează de numai 44 de ori și doar pe 23 pagini din totalul de 478 de pagini, cât reprezintă însumate cele patru abecedare", mai susțin reprezentanții T.A.T.A.

Reprezentanții Alianței mai afirmă că au mai sesizat o nedreptate făcută "tatălui discriminat": "Primul cuvânt învățat de elevi este "mama", în timp ce "tata" apare spre finalul abecedarului"
"T.A.T.A. consideră firesc ca cele două cuvinte să fie menționate pentru prima dată în lecții consecutive, pentru a se elimina astfel discriminarea tatălui. De altfel, primele cuvinte rostite de bebeluși sunt "mama" și "tata", majoritar fiind însă ultimul de regulă, pentru ca este mai ușor de pronunțat", completează sursa citată.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 15 Octombrie 2012
Stire din Fun : Incendiu cu discriminare
Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Monden : Mădălin Voicu, tată pentru a cincea oară
Pagina a fost generata in 0.4801 secunde