Sfaturi utile în bucătărie

300
Sfaturi utile în bucătărie - 9decsfaturi-1386599242.jpg

Articole recomandate

Indiferent de experiența pe care o avem în domeniul culinar, unele idei și sfaturi sunt binevenite mai ales când se gătește pentru sărbători, unde rateurile ne-ar face viața grea. Puteți avea o viață mai ușoară în bucătărie, dacă țineți seama de câteva sfaturi oferite de www.reteteculinare.ro.

1. Pentru a preveni lipirea mâncării de tigaie, evitați să turnați mâncare rece într-o tigaie fierbinte. De asemenea, nu puneți alimentele într-o tigaie care nu e perfect curată.

2. Pentru ca mâncarea să nu dea în foc în timpul fierberii, ungeți marginea oalei cu un strat subțire de unt. Acest procedeu funcționează foarte bine în timpul fierberii orezului, pastelor și cartofilor.

3. Pentru a obține mai mult suc din citrice, aduceți-le la temperatura camerei, apoi presați fructele cu palma pe o suprafață rigidă. Apăsați cât de mult puteți, rotind fructul, apoi tăiați-l în două și stoarceți-l.

4. Dacă ouăle pe care le-ați pus la fiert au crăpat, le puteți repara prin adăugarea unei linguri de oțet în apă atunci când observați că s-au fisurat. Dacă deja albușul a început să iasă din ou, această metodă nu va funcționa.

5. Verificați temperatura uleiului înainte de a pune ceva la prăjit. În cazul în care nu aveți termometru, puteți face asta utilizând un cub de pâine. Dacă acesta devine arămiu într-un minut, uleiul are aproximativ 175-185 grade Celsius, în 40 de secunde: 185-195 grade Celsius, iar în 20 de secunde: 195-205 grade.

6. Înlăturați grăsimea din supe punând în bol patru cuburi de gheață. Grăsimile vor converge în jurul bucăților de gheață, care apoi vor fi înlăturate. Trebuie să luați în considerare că acest procedeu poate răci supa, deci există posibilitatea de a fi nevoie să o reîncălziți.

7. Puteți reduce intensitatea usturoiului și a cepei prin sotarea lor timp de câteva minute în ulei de măsline sau unt, înainte de a le adăuga mâncărurilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 04 Decembrie 2013
Stire din Diverse : Bunătăți pentru masa de Crăciun
Miercuri, 04 Decembrie 2013
Stire din Diverse : Cum alegi bucata de carne potrivită
Joi, 28 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Secretele preparatelor din pește
Pagina a fost generata in 1.5968 secunde