Sfaturi pentru varză murată de calitate

508
Sfaturi pentru varză murată de calitate - 22octvarzamurata-1382442263.jpg

Articole recomandate

Pentru o varză murată gustoasă, hrănitoare, puteți să aveți în vedere următoarele sfaturi din bătrâni:

Puneți varza la murat în zilele cu lună plină.

La 10 kg de varză se pun 1 kg de morcov și 250-350 gr de sare.

Nu folosiți vase de aluminiu sau tablă zincată.

Varza se pune la murat în straturi, căpățâni întregi și jumătați, așa se păstreză mult mai bine vitaminele.

Se acoperă cu frunze și o cârpă de bumbac, iar deasupra se așază un platou de ceramică și cu o greutate deasupra. Platoul trebuie să fie acoperit de lichid ( moare = soluția salină).

Se ține, la început, la o temperatură de 18-22 grade.

Zilnic se înlătură spuma și se introduce în câteva locuri un bețișor curat, pentru eliminarea gazelor.

Procesul de fermentație se termină atunci când moarea, adică zeama, este limpede, moment în care varza se transferă la rece.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.7166 secunde