Sfaturi pentru un concediu fără necazuri

85
Sfaturi pentru un concediu fără necazuri - 5iuliesfaturiconcediu-1373027154.jpg
Este perioada vacanței de vară și fiecare dintre noi își face planuri pentru un concediu relaxant. Fie că plecați pe cont propriu sau printr-o agenție de turism, trebuie să țineți cont de câteva detalii ce v-ar putea strica vacanța sau ar înfrumuseța-o. Dacă alegeți o destinație în afara țării, este important să aveți câteva informații despre stațiunea în care mergeți. www.taifasuri.ro vă propune un mic ghid pentru un concediu fără probleme, din care am selectat câteva recomandări:

Faceți asigurări de sănătate și vaccinuri. Este bine să vă asigurați că sunteți protejați împotriva bolilor locale. Dacă este nevoie, vaccinați-vă, cumpărați pastilele recomandate și încheiați o asigurare de sănătate. În caz că veți avea nevoie de asistență medicală locală, asigura-rea vă va scuti de mult stres și de costuri suplimentare.

Prudență la bani. Interesați-vă din timp care este cursul valutar oficial și cum puteți schimba banii odată ajunși la destinația aleasă. Informați-vă dacă este indicat să plătiți în euro, dolari sau în moneda națională, unde găsiți ATM-uri și care sunt costurile locale.

Atenție la specificul local! Este bine să vă informați ce gesturi sunt considerate ofensatoare de localnici, pentru a le evita. Informați-vă și dacă în țara respectivă se lasă bacșiș la restaurant, care sunt saluturile și formele de mulțumire, care este eticheta pentru vizitarea clădirilor istorice sau spirituale. De asemenea, aflați dacă în stațiunea în care mergeți se fumea-ză pe stradă sau nu, ce tip de curent electric și ce prize se folosesc, pentru a nu avea surprize dintre cele mai neplăcute.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Iunie 2013
Stire din Diverse : Cum te pregătești de vacanță
Pagina a fost generata in 3.3634 secunde