Sfaturi de iarnă pentru șoferii cu copii

83

Articole recomandate

Atenție la scaunul pentru copii. Ceea ce mulți părinți nu știu este că, în cazul în care copiii poartă o haină groasă într-un scaun pentru copii, acest lucru le poate afecta siguranța. Așadar, Chevrolet îi sfătuiește pe părinți să adauge scaunele pentru copii pe lista verificărilor auto de iarnă atunci când se pregătesc pentru sezonul rece.

Conform Departamentului de Transport din Marea Britanie, până la 80% dintre scaunele pentru copii sunt utilizate incorect, tensionarea scaunului fiind cea mai mare problemă. Hainele groase schimbă modul în care copilul stă în scaun, întrucât curelele nu i se mai potrivesc copilului, sporind pericolul ca acesta să fie proiectat din scaun.

Deși toate hainele se vor comprima în caz de accident, costumele de iarnă groase se comprimă suficient pentru a crea un joc al hamului, permițând copilului să se deplaseze din scaun în timpul unei frânări bruște. Acesta este motivul pentru care hamul scaunului trebuie să fie în permanență fixat aproape de corpul copilului.

Cel mai bun mod de a garanta siguranța copiilor dumneavoastră pe timp de iarnă este de a vă asigura că aceștia poartă o geacă subțire din fleece și de a încălzi mașina înainte de a porni la drum. Odată ce v-ați asigurat că și centura scaunului pentru copii este cuplată, așezați-le geaca peste brațe, din spate spre față, pentru ca aceștia să se poată încălzi fără ca siguranța să le fie periclitată. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.567 secunde