Revoluția culturală continuă, la Constanța / "Noul actor independent este puternic, nu poate fi cumpărat!"

115
Revoluția culturală continuă, la Constanța  /

Articole de la același autor

Cea de-a II-a ediție a Festi-valului Internațional de Teatru Independent de la Constanța își va deschide porțile larg către public, sâmbătă, 2 septembrie. Festivalul este organizat de Asociația Culturală "Teatrelia", cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, și este un eveniment deschis tuturor tinerilor actori curajoși, care au înțeles că arta efemerului, a emoției și a măștii trebuie să aibă propriu-i templu, fără piloni, socluri și rețete predestinate.

"Această artă a teatrului imediat corespunde întru totul noilor cerințe ale prezentului, sub toate aspectele: actor, text, regie, tehnică scenică. Dacă, la vechii greci, teatrul era cea mai importantă preocupare liberă a Cetății, devenind încetul cu încetul instituție la presiunea publică, în contemporaneitate, teatrul independent reface drumul în sens invers, părăsind zona instituționalizată și exprimându-se liber, în orice spațiu, în orice timp și în fața oricărui tip de spectator. Noul actor independent este curajos, puternic, își stăpânește bine meseria, nu poate fi cumpărat, căci se exprimă liber și place mult publicului", declară organizatorii festivalului.

Așadar, revoluția culturală începută anul trecut la Constanța continuă, peste 150 de trupe fiind înscrise la ediția din 2017. Dintre acestea, în urma procesului de preselecție, 46 vor vedea luminile rampei Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", în cadrul concursurilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3351 secunde