Marcie Streza, câștigătoarea locului III de la "Miss Diaspora 2009", păstrează tradiția muzicii populare românești în SUA

606
Marcie Streza, câștigătoarea locului III de la
Sâmbătă seara, în cadrul Festivalului Callatis, s-a desfășurat concursul "Miss Diaspora 2009" la care au participat 17 românce din toată lumea.
Concurentele au trecut prin probele de dans popular românesc, prezentarea rochiei de seară, interviul și proba individuală aleasă de concurentă.
La sfârșitul concursului, Alexandra Maria Tarcu, de 17 ani, din Canada a fost încoronată "Miss Diaspora 2009", ea câștigând și premiul de popularitate acordat de public.
Podiumul frumuseții a fost ocupat în continuare de Australia cu frumoasa româncă Alina Stoiadin, de 22 de ani, iar locul trei a fost împărțit între Marcie Streza din Statele Unite ale Americii și Georgiana Valentina Mitrică din Belgia.
În numerele anterioare ale cotidianului nostru v-am prezentat poveștile de viață ale Alinei Stoiadin și Alexandrei Maria Tarcu. Astăzi continuăm cu povestea uneia din cele două câștigătoare a locului III, Marcie Streza, urmând ca mâine să o prezentăm pe Georgiana Valentina Mitrică.
Părinții lui Marcie Streza s-au născut în România. S-au stabilit în Statele Unite ale Americii în urmă cu 31 de ani, iar în 1989 s-a născut Marcie. "Viața lor pe meleaguri străine a fost grea la început, dar treptat s-au adaptat. Și-au păstrat valorile morale și mentalitatea de a fi cinstiți. Ei mi-au transmis dragostea pentru România și pentru tradițiile românești și de aceea vorbesc foarte bine românește", a spus Marcie Streza.
Tânăra dansează cu Ansamblul Folcloric Românesc Miorița din Chicago. Cântă la violă și vioară în orchestra Protege Philharmonic din Chicago și cu orchestra Classical Symphony, cu care a fost în turneu în China. A cântat de câteva ori cu Rapsodia Carpaților - orchestra de muzică populară din Chicago. De altfel, la proba individuală a concursului "Miss Diaspora 2009", Marcie a ales să cânte la vioară un cântec popular românesc. Mai mult, chiar și la petrecerea care a avut loc după decernarea premiilor, la restaurantul "Insula" din stațiunea Neptun, Marcie a cântat la vioară împreună cu formația localului, spre deliciul instru-mentiștilor care nu puteau înțelege cum o fată care nu s-a născut în România poate interpreta atât de bine muzica populară românească.
Marcie spune că îi plac foarte mult călătoriile iar până acum a fost în Mexic, Caraibe și România. Printre altele, ea a precizat că își respectă părinții foarte mult și este mândră că este româncă.
Marcie are 20 de ani și în momentul de față locuiește în orașul Addison din Illinois, SUA, fiind studentă la Management. Ca aspirații profesionale, ea vrea să continue afacerile familiei, respectiv, o agenție de voiaj și un magazin de haine.
Dintre soliștii de muzică românească îi preferă pe Andra, Ancuța Anghel, Aurel Tămaș și Lucreția Ciobanu, iar ca actor îi place Florin Piersic.
Citește literatură română dar în special operele lui Mihai Eminescu. Din literatura universală cel mai mult îi place seria Twilight.
Marcie spune că cea mai mare dorință împlinită de până acum este că și-a folosit talentul și pasiunea pentru muzică în păstrarea tradițiilor și culturii românești în SUA. Ca dorință neîmplinită, dar pe care speră că o va duce la bun sfârșit într-o zi, este colectarea de fonduri pentru îmbunătățirea condițiilor de creștere și dezvoltare a copiilor cu nevoi financiare din România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2927 secunde