Ingrediente eco pentru curățenie

168
Ingrediente eco pentru curățenie - ingredienteeco-1417530298.jpg

Articole recomandate

Te-ai obișnuit să folosești pentru curățenie produse chimice, deși costă mult și îți pot afecta sănătatea, dacă nu le utilizezi cu atenție. Renunță la această idée, pentru că ai la îndemână o mulțime de ingrediente naturale care pot înlocui cu succes produsele obișnuite. Iată care sunt și cum le poți folosi, potrivit Casa.verde.ro: 


Sarea

Folosește sarea grunjoasă în locul produselor agresive de curățat. Cu ajutorul unui burete și cu două lingurițe de sare poți curată crustă de sos care s-a întărit pe marginea cratitei. Sarea este utilă și pentru a curăța și a dezinfecta țevile. Adaugă 3-4 linguri de sare într-o oală cu apă clocotită și toarnă apa pe conducta de scurgere. În plus, sarea absoarbe și umezeala. Și cum pantofii sport sunt cei în care piciorul transpiră cel mai adesea, pune sare în săculeți din bumbac și bagă-i în fiecare pantof. Vor absorbi și transpirația și mirosul.


Apă oxigenată

Un alt produs ideal și care nu poluează deloc mediul este apă oxigenată. Toarnă bicarbonat de sodiu pe pereții vasului de toaletă, apoi adaugă apă oxigenată, freacă cu o perie și clătește. E un mod ieftin și ecologic pentru a curăța baia.


Uleiurile esențiale

Amestecă o jumătate de litru de apă cu 50 de mililitri de alcool rafinat și adaugă 10-15 picături de ulei de arbore de ceai. Ai obținut în acest fel un detergent economic și natural, cu care poți currăța casa în mod ecologic. 


Oțetul

Poți pregăti un detergent ecologic foarte simplu. Amestecă un litru de apă caldă cu 3 linguri de oțet și o linguriță de bicarbonat de sodiu. Pune-l într-o sticlă cu pulverizator și poți curăța cu această soluție aragazul, gresia sau faianța. Oțetul degresează și elimină mirosurile, așadar este foarte bun atunci când vrei să cureți frigiderul sau mașina de spălat. La fel de bine îl poți folosi și pentru a curăța parchetul, însă evită să speli marmura cu soluție care conține oțet. De asemenea, oțetul poate fi folosit și ca balsam de rufe. Toarnă o jumătate de pahar de oțet în rezervorul pentru balsam și, contrar a ceea ce ai putea crede, rufele nu vor mirosi.


Lămâia

Freacă bateria de duș sau cea de la chiuvetă cu coajă de lămâie și calcarul depus va dispărea ca prin minune. De asemenea, dacă lași o jumătate de lămâie în frigider, aceasta va absorbi mirosurile. Și tot cu o jumătate de lămâie freacă pereții cuptorului, apoi încinge-l la 180 de grade preț de 10 minute. Cu un burete umed curaăță urmele de lămâie rămase.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Etajere rustice
Miercuri, 03 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Pardoseli pentru o baie de lux
Joi, 13 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Cum să îndepărtezi chitul murdar
Pagina a fost generata in 1.6124 secunde