Înghețata, un desert sănătos
Articole recomandate
În principiu, înghețata este un desert foarte sănătos. Dacă este pe bază de lapte, reprezintă o sursă de calciu, vitamine și chiar proteine. Dacă e preparată cu fructe proaspete, ne aduce vitamina C și antioxidanți. Dacă are ciocolată nea-gră, ne aduce polifenolii foarte sănătoși din cacao. Dacă are fructe oleaginoase (nuci, migdale, fistic, alune) iarăși e sănătoasă, pentru că acestea sunt bogate în fibre, vitamina E și grăsimi Omega-3. Da, sigur, cantitățile sunt mici, deci s-ar putea spune că aportul este minimal. Dar vorbim aici de nutrienți utili în cantități infime (cu excepția calciului și a proteinelor), unde fiecare miligram contează. Iar problema se pune și altfel: un desert oricum ai să mănânci. De ce să nu fie unul mai sănătos?
Dar problema caloriilor cum o rezolvi?
În cazul înghețatei, foarte simplu. Există întotdeauna și variante light, făcute cu lapte degresat și fără adaos de substanțe dulci. Dacă problema se pune acut, poți opta pentru un sorbet, deci o înghețată așa cum mâncau cei din vechime, făcută din suc aromat de fructe și gheață. Sorbeturile au un conținut absolut nesemnificativ de calorii și sunt indicate atunci când ții o dietă cu cât mai puțin aport energetic.
Înghețata preparată acasă
Dacă ești o inamică declarată a aditivilor alimentari, este bine să știi că poți prepara înghețata și acasă. Înghețata de casă îți va permite să controlezi în detaliu calitatea ingre-dientelor și să le eviți pe acelea pe care le regă-sim în înghețata industrială. Mai mult, poți folosi ingrediente bio (ouă, lapte, fructe), indicate mai ales când dorești să împarți înghețata cu cel mai mic membru al familiei!
(sursa: www.slabsaugras.ro)
Dar problema caloriilor cum o rezolvi?
În cazul înghețatei, foarte simplu. Există întotdeauna și variante light, făcute cu lapte degresat și fără adaos de substanțe dulci. Dacă problema se pune acut, poți opta pentru un sorbet, deci o înghețată așa cum mâncau cei din vechime, făcută din suc aromat de fructe și gheață. Sorbeturile au un conținut absolut nesemnificativ de calorii și sunt indicate atunci când ții o dietă cu cât mai puțin aport energetic.
Înghețata preparată acasă
Dacă ești o inamică declarată a aditivilor alimentari, este bine să știi că poți prepara înghețata și acasă. Înghețata de casă îți va permite să controlezi în detaliu calitatea ingre-dientelor și să le eviți pe acelea pe care le regă-sim în înghețata industrială. Mai mult, poți folosi ingrediente bio (ouă, lapte, fructe), indicate mai ales când dorești să împarți înghețata cu cel mai mic membru al familiei!
(sursa: www.slabsaugras.ro)
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Joi, 04 Iulie 2013
Vineri, 28 Iunie 2013
Marţi, 18 Iunie 2013
Marţi, 18 Iunie 2013
Marţi, 18 Iunie 2013
Marţi, 18 Iunie 2013