In memoriam Jean Constantin. Respect, maestre!

658
In memoriam Jean Constantin. Respect, maestre! - inmemoriamjeanconstantin1-1534514778.jpg

Articole de la același autor

În perioada 18-21 august, Centrul Cultural Județean Constanța "Teodor Burada" din Constanța organizează o serie de manifestări dedicate memoriei maestrului Jean Constantin, care ar fi împlinit, pe data de 21 august, 91 de ani. 


Evenimentele, organizate cu sprijinul Televiziunii Române, constau în difuzarea filmului "Toate pânzele sus" în zilele de 18, 19, 20 și 21 august, începând cu ora 18.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret care-i poartă numele. 


Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. 


În cadrul acelorași manifestări, marți, 21 august, începând cu ora 9.00, la Cimitirul Central din Constanța, va avea loc un ceremonial de depunere de coroane la mormântul marelui actor. Imediat după aceea, urmează o ieșire pe mare, din Portul Tomis, alături de prietenii pescari ai maestrului Jean Constantin. Cu acest prilej, o coroană de flori va fi purtată de valuri în amintirea celui care a dat naștere unor personaje memorabile din cinematografia românească. 


Născut la data de 21 august 1928, la Techirghiol, din mamă de origine greacă și tată român, Jean Constantin și-a început cariera de actor abia la vârsta de aproape 30 de ani. Primul pas a fost făcut în cadrul secției de estradă a Teatrului de Stat "Fantasio" din Constanța, în anul 1957. 


A fost unul dintre cei mai mari actori români, interpret de roluri comice, considerat "maestrul comediei". Printre personajele reprezentate de renumitul actor se numără cele din seria B.D. (Brigada "Diverse"), filmele de acțiune și de comedie ale regizorului Sergiu Nicolaescu și serialul de televiziune "Toate pânzele sus" (1976). 


De-a lungul timpului, regretatul actor a reușit să-și interpreteze rolurile ca nimeni altul, devenind foarte repede preferatul spectatorilor români, care-i așteptau cu nerăbdare aparițiile pline de haz. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5168 secunde