Familia regală a României, sub semnul Centenarului

157

Articole de la același autor

Marți, 14 august, ora 11.30, la sediul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) va fi vernisată expoziția "Familia Regală a României pe frontul Marelui Război (1916 -1918)".

Ca multe evenimente, și acesta este organizat sub semnul Centenarului. Potrivit muzeografilor constănțeni, expoziția își propune să readucă în atenția publicului aspecte esențiale ale implicării Regelui Ferdinand, Reginei Maria și a copiilor lor în actele decizionale și în acțiunile efective derulate de-a lungul participării României la Primul Război Mondial.

Din punct de vedere tematic, au precizat aceștia, sunt prezentate diferite aspecte și acțiuni ale armatei române pe front, momente oficiale în care apare familia regală alături de personalități, membri ai Guvernului României din acea perioadă, generali, conducători de armate etc. Ultimele secvențe expoziționale ilustrează momentul intrării familiei regale în București și împlinirea idealului statal, respectiv înfăptuirea României Mari.

"Un accent deosebit este pus pe contribuția Reginei Maria, ilustrată printr-o serie de fotografii în care suverana apare în calitate de infirmieră în spitalele de pe linia frontului sau vizitând frontul de la Mărășești, alături de generalul Eremia Grigorescu", au explicat reprezentanții MINAC. Evenimentul este organizat în colaborare cu Muzeul Național Cotroceni, inițiatorul și coordonatorul expoziției, care va putea fi admirată în perioada august-septembrie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4149 secunde