Experții avertizează: O furtună solară de proporții ar putea avea loc în 2013!

226
Experții avertizează: O furtună solară de proporții ar putea avea loc în 2013! - 60608440-1358268569.jpg

O furtună solară masivă, precum cea care a întrerupt comunicarea radio din SUA, în 1958, ar putea avea loc în cursul acestui an. De data aceasta însă, daunele produse ar putea fi în valoare două trilioane de dolari, susțin experții, citați de descoperă.ro.


În urma acestui eveniment, nenumărate cartiere ar putea rămâne fără curent electric pentru o perioadă îndelungată de timp, este de părere profesorul Jose Lopez, un fizician de la Universitatea Seton Hall. În urma exploziei solare, valuri de energie încarcă sateliții cu sarcină electrică suplimentară, distrugând astfel unele componente.

De asemenea, dispozitivele electronice de la bordul sateliților sunt afectate de particulele supraîncărcate electric care le penetrează și care interferează cu transmisiunile către Pământ. Nici dispozitivele de la sol nu vor scăpa neafectate.
Soarele are un ciclu de activitate. Astfel, pe măsură ce el atinge vârful de activitate, din ce în ce mai multe furtuni solare și plasmă vor fi îndreptate spre noi.


Totuși, există șanse ca această "furtună solară perfectă", cum îi spun specialiștii, să treacă direct pe lângă noi, precum un uragan gigantic. Prin urmare, nu există motive de panică.

 


Citește mai mult...



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5137 secunde