Europol a inaugurat un centru de combatere a criminalității cibernetice

129
Europol a inaugurat un centru de combatere a criminalității cibernetice - hacker65d1bda9f8-1357921673.jpg

Europol, agenția europeană de cooperare polițienească, și-a deschis vineri, la Haga, un nou centru de combatere a criminalității cibernetice, ocazie cu care Uniunea Europeană și Statele Unite au semnat un acord pentru consolidarea cooperării în acest domeniu, relatează AFP și A, citate de Agerpres.


Noul centru (EC3), instalat în sediul Europol, va avea ca misiune să ofere expertiză în anchete și să coordoneze informații, dar nu va putea să rezolve cazurile în locul forțelor naționale de poliție.

Cu un buget de 4,6 milioane de euro pentru 2013, EC3 va avea ca priorități urmărirea organizațiilor care comercializează imagini cu acte de pedofilie, comit acțiuni de "phishing" (furt de coduri, parole și date bancare) și practică fraude online.

Comisarul european pentru afaceri interne Cecilia Malmstrom a declarat vineri că noul centru se va lupta cu organizațiile de crimă organizată, care se bucură de o "Epocă de Aur".

Autorii de infracțiuni online "sunt înaintea noastră când vine vorba de imaginație și cooperare", a spus Malmstrom, potrivit AP. Europol dispune de experți care monitorizează traficul pe internet și au capacitatea de a recupera date ale utilizatorilor pe care aceștia le-au șters de pe telefoanele mobile sau hard-disk-uri, completează Agerpres.

 


Citește mai mult...



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1903 secunde