Festival antic în sudul litoralului

Dacii și romanii vă așteaptă, toată vara, în Neptun

425
Dacii și romanii vă așteaptă, toată vara, în Neptun - festivalulantic-1437053268.jpg

Articole de la același autor

Dacii și romanii și-au mutat taberele pe litoral, unde îi așteaptă pe turiști pentru demonstrații de luptă și lecții de mânuit sabia sau arcul în cadrul Festivalului Antic. Zeci de tineri, îmbrăcați în straie tradiționale dacice, dar și uniforme militare romane, au campat în stațiunea Neptun, pe promenada ce duce spre plajă. Au renunțat la telefoane, ochelari de soare și mâncare de la Mc’Donalds pentru a trăi exact ca pe vremea strămoșilor noștri. Zilnic, începând cu ora 9.30 până la lăsarea serii, vizitatorii vor putea asista la demonstrații de lupte daco-romane și parade. De asemenea, organizatorii vă invită să luați parte la diverse activități specifice perioadei antice, cum ar fi școala de gladiatori, atelierele de ceramică sau lecții de tir cu arcul. 


Astfel, pentru 20 lei vă puteți antrena cu dacii sau cu romanii (la alegere), în timp ce o sesiune de 20 minute de luptă cu gladiatorii costă 30 lei. De asemenea, turiștii pot învăța să tragă cu arcul (5 săgeți - 10 lei) sau cum să mânuiască sabia. 


Evenimentul, organizat de Primăria Mangalia și Asociația "România - Dacia Casa Noastră", se va desfășura, timp de două luni, în perioada 1 iulie - 31 august, în zona "La Steaguri" din stațiunea Neptun.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5751 secunde