Curăță bucătăria cu produse naturale

176
Curăță bucătăria cu produse naturale - 8septcuratenie-1378640767.jpg
O să fii surprinsă ce ușor este să cureți totul fără produse chimice și detergenți speciali, mai ales că ziua de salariu e încă departe...

- Spală frigiderul în interior cu apă amestecată cu oțet și lasă-l să se usuce cu ușa deschisă, ca să dispară și murdăria, și mirosurile puternice.

- Pune 2-3 linguri de bicarbonat și o cană de apă să fiarbă într-un vas special, în cuptorul cu micro-unde. Nu-ți rămâne decât să-l ștergi cu cârpa.

- Freacă sticla ferestrelor cu un cartof crud curățat și tăiat în două, apoi șterge geamurile cu o cârpă uscată. Florile de gheață nu se refac dacă le cureți cu o cârpă curată înmuiată în saramură călduță.

- Spală sticlele, borcanele și carafele cu sare grunjoasă umezită cu oțet, apoi limpezește-le cu apă caldă.

- Freacă planșeta de lemn pentru prăjituri cu 1-2 plicuri de praf de copt, apoi toarnă oțet, lasă-l să acționeze 5 minute și spal-o bine cu apă curată.

- Ceștile pătate de cafea sau ceai se curăță dacă le freci cu bicarbonat.

- Desfundă chiuveta cu saramură clocotită.

- Cuțitele ruginite se curăță cu o jumătate de ceapă presărată cu zahăr. După câteva minute, freacă lama cu buretele de sârmă.

- Oalele de care s-a prins mâncarea se curăță dacă le pui pe foc mic, cu un pahar de oțet, până se evaporă complet sau dacă fierbi în ele apă cu bicarbonat de sodiu.

- Presară câte o mână de făină în tigăile în care ai prăjit, așteaptă să absoarbă uleiul și șterge-le cu hârtie absorbantă. Freacă-le apoi cu zaț de cafea.

- Petele de detergent de pe robinete ies dacă le ștergi cu o cârpă înmuiată în oțet, lași să acționeze 10 minute, apoi le limpezești cu apă curată. Dacă mai ai robinete sau clanțe din alamă, le cureți perfect cu... ketchup! 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 09 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Prăjitură pentru cafea
Miercuri, 04 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Cum să scapi de petele de calcar
Miercuri, 04 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Sfaturi pentru prepararea murăturilor
Miercuri, 04 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Ponturi să ai o bucătărie ca un boboc
Pagina a fost generata in 5.6093 secunde