Cum să-ți consacri autoritatea ca șef al foștilor colegi

177
Cum să-ți consacri autoritatea  ca șef al foștilor colegi - 5novautoritatesef-1383656554.jpg

Articole recomandate

Perioada de tranziție de la momentul în care ești numit șeful unui grup și până când ajungi să te consacri în această postură este plină de emoții. Acest lucru este cu atât mai stresant dacă devii șef peste foștii tăi colegi, întrucât va trebui să îți consacri credibilitatea și autoritatea, fără să te comporți ca și cum promovarea ți s-a urcat la cap.

Experții cariere.ro au câteva sfaturi pentru a face față eficient unei asemenea situații.

A demonstra că tu ești șeful nu înseamnă să te dai în spectacol cu noua autoritate pe care ai descoperit-o. Mai bine ia măsuri ca să-ți consacri credibilitatea și să le spui oamenilor cum anume vei lucra cu ei, ca șef. Unul dintre cele mai bune moduri este cel prin care ții întâlniri cu oamenii din echipa aflată în subordinea ta, fie în grup, fie individual, pentru a le vorbi despre viziunea ta.

Ceea ce le transmiți trebuie să fie în concordanță cu modul în care ei te-au văzut muncind în trecut. În cadrul acestor întâlniri, ascultă la fel de mult pe cât vorbești. Și nu uita că întrebarea "Ce pot să fac pentru ca voi să aveți mai mult succes?" le va arăta colegilor că tu ești «la conducere», dar va transmite și puternicul mesaj că ești acolo ca să-i sprijini pe oamenii din echipa ta.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Iulie 2013
Stire din Cetățenești : Scandal între șef și subaltern
Vineri, 15 Februarie 2013
Stire din Economie : Ce își doresc angajații de la șefi
Pagina a fost generata in 1.7173 secunde