Cum poți evita hipertermia (atacul de căldură)

89
Hipertermia reprezintă creșterea temperaturii corpului la 39 sau chiar 40 de grade Celsius. Uneori, este însoțită de pierderea conștienței, vărsături, delir și convulsii. 


Persoana afectată nu mai poate respira, iar pupilele sunt dilatate. Hipertermia apare mai ușor la copii, vârstnici și sportivi. Afecțiunea, ne-a spus medicul de familie Adriana Staicu, are mai multe cauze: deshidratarea, factorii fizici, de mediu, precum și cei biologici, așa cum sunt infecțiile. 


"Dacă temperatura corpului este de 38 de grade, este suficientă administrarea de lichide, însă, dacă temperatura corpului ajunge la 39 de grade, este bine ca persoanei afectate să i se facă împachetări. Atenție, însă. Corpul trebuie împachetat de la mijloc în jos, cearșaful să fie așezat sub inimă. Apa în care este îmbibat cearșaful trebuie să fie la temperatura camerei, nu rece sau fierbinte", precizează medicul. 


Apoi, hidratarea unui pacient hipotermic nu trebuie să se facă brusc. Se începe cu administrarea în trepte a lichidului. În cazul în care cauza apariției hipertermiei este infecțioasă, este bine să se administreze și un simptomatic, cum ar fi algocalminul. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.0199 secunde