Cum alungi moliile din casă

138
Cum alungi moliile din casă - molii-1396181051.jpg

Articole recomandate

Dizgrațioasele molii se pot instala în orice cameră a casei, nu doar în bucătărie. Atenție, însă, ouăle de molii depuse în mâncare îți pun în pericol sănătatea, astfel că este recomandat să scapi cât mai repede de moliile de bucătărie. Uite ce ai de făcut, potrivit Click pentru femei: 


l Curăță totul cu oțet! Cea mai sigură cale de a elimina moliile din dulapurile infestate este o curățare atentă a întregii zone. Scoate și verifică toate alimentele din dulapuri și aruncă pe loc (direct la ghenă sau la o pubelă din exterior) orice aliment suspect. Folosește aspiratorul pentru a elimina orice ou de molie căzut, apoi spală bine dulapul cu apă cu oțet. Apasă puternic cu laveta atunci când speli dulapul, pentru a te asigura că elimini orice larvă atașată de lemn. După ce ai curățat bine zona infestată, poți cumpăra o capcană pentru molii, astfel încât orice insectă care a scăpat să fie ucisă.
l Congelatorul omoară moliile. Moliile se instalează mai greu într-o bucătărie curată, în care deschizi aproape zilnic dulapurile și faci curățenie în mod regulat. Pentru a elimina orice șansă ca moliile să îți infesteze bucătăria, poți congela timp de patru zile orice aliment uscat pe bază de cereale pe care îl cumperi. Moliile, ouăle și larvele nu vor supraviețui în congelator, iar problema va fi rezolvată din start.
Levănțica poate ține moliile departe, dar nu oferă cea mai plăcută aromă pentru bucătăria ta. 
l Frunze de dafin. Moliile nu suportă nici mirosul frunzelor de dafin și al uleiului de eucalipt. Poți pune câte o frunză de dafin în fiecare recipient închis sau poți umezi puțină vată în ulei de eucalipt, pe care să o pui apoi în colțurile dulapului. Dacă păstrezi curățenia și folosești soluțiile de exterminare și prevenire a apariției moliilor, poți uita de problemele de sănătate pe care le pot provoca moliile de bucătărie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7525 secunde