Ce poate face un MBA pentru cariera ta

104

Articole recomandate

Ai mai citit în ziare sau ai mai auzit prieteni vorbind despre MBA, dar nu știi exact ce este sau cum ar putea avea relevanță pentru tine.

MBA - Master of Business Administration, este un program academic concentrat pe teoria și practica administrării afacerilor. Potrivit ejobs.ro, cursurile sunt construite astfel încât să-ți ofere cunoștințe și instrumente de bază în principalele departamente ale unei companii, pentru ca tu să poți conduce orice tip de afacere după absolvirea lor.

Cel mai bun moment pentru un asemenea program. Un MBA trebuie început în momentul în care ai acumulat câțiva ani de experiență de muncă și ești pregătit să avansezi în carieră, însă această decizie trebuie să țină cont de o serie de factori. Dacă alegi să urmezi un MBA în țară, există opțiunea de full time sau part time, care îți va permite să și lucrezi în ace-lași timp, dar dacă alegi un MBA de prestigiu în afară, trebuie să fii pregătit să te rupi de viața ta din România timp de un an sau doi, dar sunt șanse mari să trăiești o experiență cu adevărat remarcabilă și să ți se deschidă oportunități nebănuite anterior.

Condiții. Pentru a putea urma un MBA, trebuie să îndeplinești urmă-toarele condiții: rezultatele academice anterioare să fie satisfăcătoare, să ai experiență de muncă și să poți furniza câteva recomandări bune din partea foștilor angajatori sau profesori. GMAT-ul sau Graduate Management Admission Test, este un test în limba engleză, ce urmărește să evalueze capacitatea de comunicare în limba engleză și abilitatea de înțelegere și rezolvare rapidă a unor construcții/probleme logice. Există multiple surse de informare în această direcție și, mai nou, în România, poți beneficia chiar de asistență gratuită din partea reprezentanților locali ai unor instituții din Marea Britanie și din alte țări din Europa, ce oferă o serie de studii postuniversitare (MBA, master). Mai multe detalii sunt disponibile pe www.bridge-study.org.

Avantaje. Unul din actorii importanți care încurajează decizia de a urma un MBA este accesul la o rețea de mii sau zeci de mii de absolvenți ai aceluiași program și la personalități de top din lumea afacerilor. Aceștia te pot ajuta să pui bazele unei afaceri sau îți pot oferi sugestii pentru găsirea unui loc de muncă potrivit, imediat după finalizarea studiilor. Având în vedere creșterea ponderii activității companiilor multinaționale în România, este cert că un MBA va deveni un element de diferențiere pe o piață a muncii din ce în ce mai concurențială. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Reguli esențiale în întocmirea unui CV
Sâmbătă, 12 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Ce compromisuri fac femeile pentru carieră
Pagina a fost generata in 1.7432 secunde