Ce fel de lapte nu trebuie să-i dai sugarului

151
Ce fel de lapte nu trebuie să-i dai sugarului - cefeldelapte-1403888169.jpg

Articole recomandate

Știați că laptele de vacă integral constituie o problemă când este vorba de sugari? Potrivit Copilul.ro, medicii sunt de părere că folosirea laptelui de vacă integral ca hrană pentru sugari în timpul primului an de viață nu este benefică. Și asta datorită faptului că proteina din laptele de vacă este cauza majoră de alergie alimentară gastro-intestinală la sugari. Iar aceste reacții alergice se pot manifesta prin constipație sau diaree, erupții cutanate, ulcerații bucale, sângerări intestinale cronice, bronșite recurente, dificultăți de învățare ș.a.
Favorizează anemia. Mai mult decât atât, cercetările au demonstrat că laptele de vacă reprezintă una din cauzele cele mai frecvente de anemie, prin lipsa de fier la sugari din cauza, pe de o parte, a conținutului său foarte redus de fier (doar o cincime față de laptele matern!), iar pe de altă parte, din cauza microsângerărilor cronice intestinale ce apar ca manifestare alergică.
Duce la îmbolnăvire. De asemenea, folosirea laptelui de vacă duce la creșterea riscului de artrită reumatoidă și carii dentare, ateroscleroză juvenilă, din cauza colesterolului oxidat, diabet zaharat juvenil, acnee juvenilă, intelect redus, copilul se poate îmbolnăvi mai frecvent de infecții acute (pneumonie, otita, diaree, etc.) și boli cronice (limfom, colită ulceroasă, celiachie, etc.), cancer etc.
De reținut ! Lipsa alăptării și mai ales lipsa alăptării exclusive în primele șase luni, diversificarea incorectă a alimentației sunt tot atâția factori de risc pentru morbiditatea și mortalitatea infantilă iar, pe termen lung, pentru performanțe școlare slabe, productivitate redusă și dezvoltare intelectuală și socială scăzută.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Aprilie 2014
Stire din Diverse : Copilul refuză laptele. Ce faci?
Sâmbătă, 24 Mai 2014
Stire din Diverse : Suc de mere sau lapte?
Vineri, 27 Iunie 2014
Stire din Sănătate : Beneficiile laptelui de soia
Sâmbătă, 08 Februarie 2014
Stire din Economie : Importurile de lapte au crescut cu 62,4%
Pagina a fost generata in 2.3939 secunde