Cât lapte trebuie să bea un copil

113
Cât lapte trebuie să bea un copil - lapte-1417790010.jpg

Articole recomandate

Studiile arată că 3 pahare de lapte degresat consumate zilnic îi asigură copilului o viață sănătoasă, întrucât, potrivit www.sănătate.ro, laptele și produsele obținute din el conțin majoritatea substanțelor nutritive de care organismul are nevoie: Calciu și vitamina D pentru dinți și oase puternice; proteine care stimulează activitatea organismului, luptă împotriva infecțiilor, vindecă rănile; Vitamina B care conferă un plus de energie, fosfor și magneziu.

Din păcate, studiile arată că 7 din 10 copii au probleme din cauza deficitului de vitamina D, dar și a lipsei calciului și a fosfaților, ceea ce afectează creșterea și dezvoltarea normală a oaselor. Pentru a nu se ajunge aici, medicii sunt de părere că niciun efort nu este prea mare când se pune problema convingerii copilului să bea lapte, dacă face mofturi la acest vital aliment.

Sfaturi pentru părinți

Un mic dejun sănătos nu doar pentru copilul tău, ci pentru orice membru al familiei, îl constituie cerealele cu lapte, mai ales în situațiile în care micuțului nu-i place să bea lapte simplu. Mai ales că oferta comercială în materie de cereale este diversă. Apoi, cerealele cu lapte pot fi îmbunățite și cu alte ingrediente suplimentare pe care copiii le adoră, precum nuci, alune, fructe uscate, bucățele de ciocolată.

Dacă nici așa nu merge, încercați griș cu lapte, o rețetă veche, dar preferată de copii. Pe lângă gustul delicios, acest preparat asigură și carbohidrații atât de necesri organismului. De asemenea, grișul cu lapte poate fi combinat cu fructe, caramel, cu sirop de ciocolată și altele. O altă variantă sunt cocktailurile cu lapte și fructe. Amestecă cu mixerul laptele, fructele pe care copilul le adoră, nicidecum părinții, iar rezultatul va fi un deliciu sănătos.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Decembrie 2014
Stire din Diverse : De ce și copiii… chelesc
Sâmbătă, 06 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Vitaminizarea copilului, un moft?
Sâmbătă, 06 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Cel mai bun sport pentru grupa 0 - 4 ani
Sâmbătă, 06 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Cum descoperi supărările celui mic
Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Și copiii pot cădea în depresie
Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Copilul respinge olița. Îl pedepsiți?
Pagina a fost generata in 1.6188 secunde