Care este obsesia mamelor-angajate

87
Care este obsesia mamelor-angajate - 24octmameangajate-1382613333.jpg
Mamele care se întorc la serviciu la câteva luni după naștere sunt nu doar mai fericite, ci și mai sănătoase, spre deosebire de femeile care hotărăsc să rămână acasă pentru îngrijirea copilului – arată un raport al Asociației Psihologilor. Și, totuși, acestea sunt apăsate de un fel de vină, din cauza faptului că… și-au permis să înceapă munca prea devreme. Despre ce vină, transformată în obsesie, este vorba, aflați în continuare.

Specialiștii care au făcut acest studiu au ajuns la concluzia că nimic nu le va face pe mămici să scape de o problemă universală, și anume vina. Oricât de mult și-ar iubi serviciul, gândul că nu petrec destul timp cu odraslele le răvășește. Vestea bună - care le poate liniști într-o anumită măsură, este că și casnicele simt același lucru, odată ce se hotărăsc să își rezerve câteva ore pentru ele, departe de familie. Sentimentul e foarte normal, căci responsabilitatea de a crește un copil este enormă, dar asta nu înseamnă că o femeie trebuie să se piardă în statutul de mamă sau soție și să uite complet de sine. Copiii admiră mamele care își urmăresc pasiunile, se simt mândri și acest lucru îi ajută să se dezvolte și să devină independenți.

Ce-i de făcut? Căutați și notați motivele pentru care ați hotărât să vă întoarceți la muncă. Fie că este vorba de bani, carieră, de situația economică nesigură, sau de faptul că efectiv sunteți îndrăgostite de activitatea pe care o desfășurați, motivul trebuie să vă fie extrem de clar. Odată ce v-ați lămurit, puteți înlătura sentimentul culpabilității. Păstrați această listă și citiți-o ori de câte ori este nevoie pentru a păstra încrederea că faceți ce e mai bine pentru întreaga familie. Și feriți-vă de persoanele care vă fac să vă simțiți vinovate, căci fiecare judecă din propriul punct de vedere, fiecare își crește copilul cum consideră, căci și familiile, și copiii sunt diferiți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 30 Iulie 2012
Stire din Monden : Obsesia  Ioanei Ginghină
Pagina a fost generata in 1.775 secunde