Așa cureți petele

158
Așa cureți petele - asacuretipete-1391538917.jpg
Știai că poți să scoți petele de grăsime cu o bucată de cretă? Iată cum trebuie să procedezi, potrivit Priceput.ro:
Chiar dacă nu îți plac desenele pe asfalt, trebuie să ții în casă o bucată de cretă albă. Este foarte utilă atunci când ai de scos o pată de grăsime, fie că e o pată de ruj, ulei, cremă de mâini grasă sau sos. Nu trebuie decât să freci cu cretă albă pata respectivă, apoi pune obiectul pătat în mașina de spălat și spală-l ca de obicei. Praful de cretă va absorbi grăsimea, care va fi apoi îndepărtată de detergentul tău obișnuit.


Detergent de vase și oțet pentru pete de grăsime


Aplică pe pată puțin detergent de vase lichid. Freacă puțin locul respectiv până face spumă, apoi lasă detergentul să acționeze câteva minute. La final, clătește bine cu oțet, deasupra chiuvetei. Dacă pata este mai veche și nu iese din prima, poți să repeți procesul de două-trei ori. La final, spală obiectul pătat la mașină.


Pudră pentru pete proaspete 


Dacă pata de grăsime este proaspătă, o poți scoate foarte ușor. Ai nevoie de un produs absorbant sub formă de pudră. Poate fi amidon, sare, pudră de talc sau bicarbonat. Presară produsul pe pată, lasă-l câteva minute să absoarbă grăsimea, apoi periază țesătura, folosind o perie moale. La final, freacă locul respectiv cu un detergent potrivit. Metoda se poate folosi pentru covoare, tapițerii, lână, mătase. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.2838 secunde