Stâncile din stațiunile Venus sau Costinești îi atrag pe turiștii pasionați de cățărări

"Alpiniști" la malul mării

873
Litoralul românesc propune o ofertă bogată celor pasionați de cățărări. Bouldering-ul este un sport spectaculos, ce poate fi practicat atât individual, cât și în grup și permite temerarilor să trăiască experiențe de neuitat.

Spre deosebire de celelalte discipline ale cățărării, bouldering-ul promovează interacțiunea între oameni, de la începători, la sportivi de top. Locurile în care se practică sunt accesibile și reunesc trasee cu grade de dificultate variate.
Bouldering-ul este o activitate sportivă cu impact puternic și asupra copiilor, putând fi practicat în condiții de maximă siguranță și contribuind la dezvoltarea unor aptitudini precum observație, analiză rapidă, apreciere justă, adaptare, luarea unei decizii imediate, dinamism, hotărâre, încredere în forțele proprii. Este considerat ca fiind cea mai pură formă de cățărare, fără restricțiile sau ajutorul impuse de coardă sau alte echipamente, și presupune eliminarea constrângerilor, libertatea mișcărilor și eliberarea minții. Încordarea și dinamismul se îmbină perfect cu eleganța și suplețea mișcărilor.
Bouldering-ul reprezintă cățărarea pe porțiuni stâncoase, care nu depășesc de obicei înălțimea de patru metri. Se practică de obicei pe faleze stâncoase situate pe malul mării, bolovani sau pe structuri artificiale special create. Dacă vă aflați, vara aceasta, pe litoral, aveți de unde alege traseul - Mamaia, Costinești sau Mangalia, dar nici stâncile din Venus nu sunt de ocolit. Practic, vă puteți cățăra pe absolut orice, inclusiv stabilopozi!
"Când practici acest sport extrem, e de preferat să-l faci în echipă. Cea mai rapidă, sigură și confortabilă expediție este cea făcută în minimum două persoane. Cățărătorul experimentat conduce echipa și poartă toată responsabilitatea. Este foarte important să-l ajuți pe cel de lângă tine, să-l încurajezi, să-l faci să-și depășească limitele. Eu și prietenul meu practicăm cățărările din anii de liceu. Un fost coleg ne-a recomandat faleza Costineștiului. Am zis să încercăm, ne-a plăcut și, de atunci, venim aici în fiecare an. Nu ne dăm în vânt după traseele artificiale, preferăm natura", ne spune Cristina, o turistă cu adresă de Brănești.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7183 secunde