Acumulatori Li-ion care nu se uzează niciodată

169
1
Acumulatori Li-ion care nu se uzează niciodată - stireacumulatori-1385316730.jpg

Articole recomandate

Pe lângă sporuri consistente aduse capacității de înmagazinare a energiei, următoarele generații de acumulatori Li-ion vor avea și durate de exploatare din ce în ce mai îndelungate, mergând chiar până la depășirea duratei de viață a echipamentelor pe care le utilează. Problemă fundamentală pentru acumulatorii Li-ion folosiți în prezent, de-gradarea progresivă a capacității de înmagazinare a energiei survenită la fiecare ciclu de încărcare-descărcare ar putea fi redusă până la eliminarea completă în următorii ani, grație descoperirilor făcute de un grup de cercetători ai Universității din Stanford. Mai exact, aceștia propun includerea în construcția acumulatorilor a unui polimer sintetic cu rol de liant pentru elementele critice supuse deteriorării prin fracturare - apărută în urma fenomenului de expansiune și contracție repetată a catozilor ce survine la fiecare ciclu complet de încărcare-descărcare. 
Cifre impresionante Testat împreună cu tip de acumulator Li-Ion recent descoperit, ce încorporează siliciu în structura catozilor pentru creșterea masivă a capacității de înmagazinare a energiei, noul polimer a crescut de 10 ori durata de viață inițială, de la numai 10 cicluri complete încărcare-descărcare la peste 100. Odată cu perfecționarea tehnologiei, echipa de cercetători speră să împingă această limită la 500 cicluri pentru acumulatorii Li-ion obișnuiți, rezervați telefoanelor mobile, mergând până la 3.000 de cicluri în cazul acumulatorilor de înaltă performanță, rezervați automobilelor electrice.


Comentează știrea

03 honda cbr600rr fairings
2 iunie 2014
03 honda cbr600rr fairings

The is likely to get a new subframe, that will help in making more room for a passenger and hard bags. A larger fairing with the requisite beak will be found at the front end. The bike is expected to come with variable ride modes, traction control, ABS, and optional Dynamic Damping Control electronic suspension. As can be made out, the bike looks almost production ready, and could be unveiled around the last quarter of this year, as a 2015 model. 03 honda cbr600rr fairings http://honda919fairing.tripod.com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7657 secunde