La Liceul Teoretic "George Călinescu"

Ziua Europeană a Limbilor Străine, sărbătorită cu expoziții culinare și artistice

247
Ziua Europeană a Limbilor Străine,  sărbătorită cu expoziții culinare și artistice - liceulgeorgecalinescu-1443365625.jpg

Articole de la același autor

Anual, pe 26 septembrie, este sărbătorită Ziua Europeană a Limbilor Străine, prilej pentru elevii din Liceul Teoretic "George Călinescu" Constanța să participe, sub îndrumarea profesorilor lor, la diverse manifestări dedicate acestei zile, în deplin acord cu specificul instituției. Astfel, cei din clasa a XI-a C bilingv franceză au fost antrenați în lansarea oficială a temei proiectului interguvernamental "De l’enseignement bilingue vers les filieres francophones".

Pentru a marca festiv acest eveniment, elevii, coordonați de profesoarele Iulia Gîrbocea (geografie), Georgiana Olteanu (economie), Marinela Mitrenga și Janetta Bărăitaru (limba franceză), au organizat o expoziție de produse culinare specifice minorităților dobrogene.

Pentru a sublinia importanța învățării limbilor străine, elevii de la "Călinescu" au tradus în limbile europene sloganul "Și eu sunt parte din marea familie europeană!", realizând o expoziție de postere în cabinetul de limba franceză.

În plus, elevii clasei a X-a au organizat un moment muzical, în cadrul căruia au audiat melodii în diverse limbi străine.

"Elevii au fost deosebit de receptivi, iar noi, ca profesori, ne bucurăm că un nou proiect francofon începe. În cadrul acestuia, elevii vor studia economia și geografia în limba franceză și vor descoperi împreună frumusețea interculturalității regiunii noastre", a declarat Elena Crăcea, director al Liceului Teoretic "G. Călinescu" Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5495 secunde